Vijf principes

5 Natuurgerichte Principes

In mijn praktijk werk ik met de vijf natuurgerichte principes. Deze principes zijn gebaseerd op de kracht en de werking van enkele natuurwetten die belangrijk zijn voor het vinden van de werkelijke oorzaak van ziekte en het begeleiden van het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest.

1. Energie

Is de basis van leven. Alles in en om ons heen is energie. Het energieniveau en de energiestroom in het lichaam is erg belangrijk om het goed te laten functioneren. Als een blokkade de energiestroom afsluit of belemmert, kunnen er emotionele en fysieke klachten ontstaan. Met NEI en Integra kunnen energieblokkades worden opgelost, zodat de eigen energie weer kan stromen en zichzelf kan aanvullen. Daarnaast zijn Bach Bloesemremedies en Quantum Energie Healing prima als aanvulling, om energetische gaten te dichten en de energie aan te vullen.

2. Prikkeloverdracht

Het zenuwstelsel is het communicatiemiddel van het lichaam. Via de hersenen wordt er namelijk door prikkeloverdracht gecommuniceerd met de rest van het lichaam. Wanneer dit onvoldoende informatie doorgeeft aan de cellen kan er een storing of blokkade ontstaan in het functioneren van het lichaam. Cellen moeten ongestoord met elkaar kunnen communiceren voor herstel. Met NEI en Integra kunnen blokkades worden weggehaald, en kan met behulp van meditatietechnieken en natuurlijke middelen de celcommunicatie hersteld worden.

3. Drainage

Dagelijks worden ons lichaam en geest verontreinigd door toxische belastingen. Verontreiniging van lichaam en geest gaat ten koste van de energie en de celcommunicatie. Met de juiste natuurlijke detoxificerende middelen, voedingsadviezen gericht op reiniging van het lichaam en met massagetechnieken kunnen wij drainage van het lichaam bevorderen. Reiniging van geestelijke toxische belasting geschiedt door middel van NEI, Bach Bloesemremedies en andere emotionele remedies.

4. Voeding

Gezonde voeding is voor zowel lichaam als geest belangrijk voor opbouw en herstel en om evenwicht te krijgen tussen prestatie en welzijn. Door aan te geven welke voedingsmiddelen helend, neutraal en schadelijk zijn, wordt het gebruik van gezonde lichamelijke voeding gestimuleerd. Geestelijke voeding wordt gegeven in de vorm van levensadviezen die onlosmakelijk verbonden zijn met NEI, Integra en Bach Bloesemremedies

5. De Psyche

Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Het is daarom belangrijk om naast de fysieke gesteldheid, ook naar de emoties en gedragspatronen te kijken. Vaak zijn er vele signalen voorafgegaan aan ziekte, signalen die eerder genegeerd zijn. NEI en Bach Bloesemremedies geven heel direct oorzaken en patronen weer. Daarnaast zal bewustwording van ziekmakende levenspatronen plaatsvinden. Wanneer toxiciteit is geëlimineerd, blokkades verdwijnen, voeding lichaam en geest ondersteunt en de energie weer is aangevuld is de weg vrij naar gezondheid en welzijn.