Wie ben ik

 
 
 

Hallo

Welkom, leuk dat je mijn website bezoekt!

Dit ben ik:
Ik ben Gerda, geboren in Utrecht op 25 juli 1960. De liefde heeft mij naar Noordwijk gebracht, ik woon samen in Noordwijk aan Zee. Samen hebben wij 4 kinderen, ik heb een zoon en dochter en mijn vriend twee zonen.

Als klein meisje van 4 jaar wist ik heel zeker dat ik later kapster wilde worden. Haar mooi maken, dat is wat ik wilde. En dat is wat ik na mijn middelbare schoolopleiding ook heb gedaan. Een kappers- ondernemersopleiding, kapster zijn in alle facetten, van medewerkster tot onderneemster met een eigen kapsalon. Ruim 30 jaar lang vond ik mijn passie in het uiterlijk van mensen, een mooi kapsel, prachtige make-up en krachtige kap & grime maken, voor zowel televisieprogramma’s, filmproducties en bij diverse grote musicals. Al die jaren werkte ik met mensen, jong en oud, voor en achter de schermen, onbekende en bekende Nederlanders.

Allemaal mensen die moeten presteren, die onder spanning staan, soms gefrustreerd zijn dat iets niet lukt, maar ook mensen met fysieke problemen of die gewoon eens hun hart willen luchten.

Dat aspect begon mij meer en meer te interesseren.

Mijn interesse in mensen ontwikkelde zich op een andere manier, het innerlijk van de mens. Ik heb het ruimte gegeven, ben cursussen gaan volgen, heb opleidingen gedaan en talloze boeken verslonden. Mijn passie om mensen te helpen en mooi te willen maken aan de buitenkant ben ik nooit verloren, maar maakte steeds meer plaats om mensen te helpen mooi te mogen zijn van binnen.
Ik help mensen vanuit mijn holistische levensvisie, dat wil zeggen dat ik ieder mens beschouw als een uniek geheel van lichaam- geest en ziel welke onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Je gedachten, je emoties en je lichaam hebben een voortdurende wisselwerking met elkaar. Vanuit het holisme wordt gezocht naar de oorsprong van klachten en het versterken van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Om van daaruit fysieke klachten te kunnen behandelen en te verzachten, in mentaal opzicht te kunnen ondersteunen, richting te geven en rust te bieden. Het heeft mij gebracht waar ik nu ben, mensen helpen mooi te zijn van binnen en van buiten.

gerda van kooten